21/4/13

Χοιρινό στην κατσαρόλα

Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ευκαιρία να φάμε λίγο κρέας, γιατί μετά ακολουθεί νηστεία!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Ένα χοιρινό μπούτι σε διχτάκι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • λίγο κρασί λευκό
  • 1 καρότο
  • 1 ποτήρι νερό
 
Μερίδες: 4-6
 
Πώς το κάνουμε:
 
  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη, να μας περάσει το κρέας σε δίχτυ. Στην συνέχεια το πλένουμε καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα ή τη χύτρα μαζί με το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε και τη μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
  • Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει καλά παντού, προσέχοντας να μην κολλήσει.Είναι πολύ σημαντικό να μην το τρυπήσουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε την καμμένη πια σκελίδα του σκόρδου και σβήνουμε το κρέας με το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το καρότο και το νερό.
  • Κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. (Άν το κάνουμε στην κατσαρόλα θα χρειαστεί 1,5 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμο, προσθέτοντας νερό όταν χριεάζεται).
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το ρολό από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν έχει κρυώσει, αφαιρούμε προσεκτικά το διχτάκι και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στην συνέχεια, αν η σάλτσα του ψητού δεν έχει δέσει, την βράζουμε λίγο ακόμα, και την δένουμε με λίγο κορν-φλάουερ, εφόσον χρειαστεί.
  • Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό, τακτοποιώντας τις φέτες σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγη από τη σάλτσα.Κόβουμ το καρότο σε ροδέλες και διακοσμούμε την πιατέλα. Την υπόλοιπη σάλτσα την σερβίρουμε σε μικρή σαλτσιέρα.
  • Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ ή ρύζι.


Ιδέα!!!
Εναλλακτικά μπορούμε πριν το σερβίρουμε, να βάλουμε φέτες τυρί του τοστ  ανάμεσα στις φέτες του χοιρινού, και λίγο πριν το βγάλουμε στο τραπέζι να το βάλουμε στον φούρνο για λίγο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Σερβίρετε ζεστό και είναι ιδανικό για μπουφέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...