25/4/13

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Κλασσική συνταγή σε περιόδους νηστείας, αλλά πάντα αγαπημένο όλες τις εποχές του χρόνου!




Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 4- 5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή αντίστοιχος χυμός (περίπου 1 κουτί)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό
Μερίδες: 4-5

Πώς το κάνουμε:

1) Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το κοκκαλάκι  και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

2) Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
 
3) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ώστε να τσιγαριστεί, προσθέτουμε και τα κομμάτια του χταποδιού και τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
4) Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, ώστε να σκεπαστεί το χταπόδι, και προσθέτουμε τις ντομάτες.
5) Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
6) Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
7) Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
 
8) Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!!!
 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένο φαγάκι για τις περιόδους της νηστείας και πολύ νόστιμο επίσης. Πολύ καλή επιλογή.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...