Καπονάτα ή ιταλικό μπριάμ
Υλικά που θα χρειαστούμε:
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη
- 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
- αλάτι
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι.
- Μόλις ζεσταθεί, σωτάρουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, το σέλερυ, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη και τις ελιές.
- Ανακατεύουμε το ξίδι με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε περίπτωση που μας περισσέψει φαγητό, τότε μπορούμε να κάνουμε ωραιότατες μπρουσκέτες. Παίρνουμε φέτες ψωμιού, τρίβουμε μια σκελίδα σκόρδου επάνω και ρίχνουμε λίγο λάδι.
- Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανές.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα λευκό τυρί όπως μοτσαρέλα ή φιλαδέλφεια και από πάνω βάζουμε καπονάτα.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο 'Αυτή είναι η κουζίνα μου' του Β. Δρίσκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου