18/7/13

Καπονάτα

Καπονάτα ή ιταλικό μπριάμ

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 20 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα δύο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός
  • αλάτι
Πώς το κάνουμε:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι.
  • Μόλις ζεσταθεί, σωτάρουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, το σέλερυ, τις μελιτζάνες και προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη  και τις ελιές.




  • Ανακατεύουμε το ξίδι με την ζάχαρη και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον βασιλικό και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.


  • Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε με φέτες ψημμένου ψωμιού.


  • Σε περίπτωση που μας περισσέψει φαγητό, τότε μπορούμε να κάνουμε ωραιότατες μπρουσκέτες. Παίρνουμε φέτες ψωμιού, τρίβουμε μια σκελίδα σκόρδου επάνω και ρίχνουμε λίγο λάδι.
  • Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν τραγανές.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα λευκό τυρί όπως μοτσαρέλα ή φιλαδέλφεια και από πάνω βάζουμε καπονάτα.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο 'Αυτή είναι η κουζίνα μου' του Β. Δρίσκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...