Μια...διαφορετική συνταγή για τον αρακά!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
Πώς το κάνουμε:
Προσοχή! Άν δεν βρούμε φορμαέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο τυρί που είνανι μαστιχωτό όπως μαστέλλο ή χαλούμι.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 500 γραμ. αρακάς
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
- 100 γραμ. φορμαέλα
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά, ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το σκόρδο σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τον βασιλικό, τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό.
- Αλατίζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά. Κόβουμε την φορμαέλα σε μικρούς κύβους. Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον αρακά και αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Προαιρετικά σερβίρουμε με ψημμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Προσοχή! Άν δεν βρούμε φορμαέλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο τυρί που είνανι μαστιχωτό όπως μαστέλλο ή χαλούμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου