Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά!
Παρ'όλο που ο καιρός θυμίζει πάλι καλοκαίρι, δεν θα κρατήσει για πολύ έτσι,και θα μπούμε σύντομα σε φθινοπωρινό κλίμα!
Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία, θέλει όμως αρκετό χρόνο για να γίνει. Αξίζει όμως, κάθε δευτερόλεπτο αναμονής.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε τέσσερα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 κίτρινη πιπεριά, 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 2 κούπες χυλοπίτες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κούπα χυμός ντομάτας
- 3 κούπες ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Τα βάζουμε σε σκεύος για γκιουβέτσι ή σε γάστρα.
- Στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα ρίχνουμε στην γάστρα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την μια κούπα νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε στον φούρνο στους 170 ο( για 2 περίπου ώρες μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Αφού ελέγξουμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις δύο κούπες ζεστό νερό και τα αφήνουμε χωρίς καπάκι για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι χυλοπίτες.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε.
Πολύ ωραίο φαγάκι! Μου αρέσει πολύ και το πήλινο που χρησιμοποίησες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Εύη, καλώς σε βρίσκω!!! Συμφωνώ, με την Αναστασία!!! φαίνεται νοστιμότατο!!! Καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήE nai den uparxei pio nostimo fagito apo ayto!Kai mias kai ftiaxno kai pilina omologo oti psinete iperoxa oti valoume mesa:)
ΑπάντησηΔιαγραφήMou anoixe i orexi gia kotopoulo me xilopites!!!