13/10/13

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στη γάστρα

Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά!
Παρ'όλο που ο καιρός θυμίζει πάλι καλοκαίρι, δεν θα κρατήσει για πολύ έτσι,και θα μπούμε σύντομα σε φθινοπωρινό κλίμα!
Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία, θέλει όμως αρκετό χρόνο για να γίνει. Αξίζει όμως, κάθε δευτερόλεπτο αναμονής. 



Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε τέσσερα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 κίτρινη πιπεριά, 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 2 κούπες χυλοπίτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμός ντομάτας
  • 3 κούπες ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 4-5

Πώς το κάνουμε:
  • Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου.
  • Τα βάζουμε σε σκεύος για γκιουβέτσι ή σε γάστρα.
  • Στην κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Τα ρίχνουμε στην γάστρα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την μια κούπα νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε στον φούρνο στους 170 ο( για 2 περίπου ώρες μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
  • Αφού ελέγξουμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις δύο κούπες ζεστό νερό και τα αφήνουμε χωρίς καπάκι για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι χυλοπίτες.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο φαγάκι! Μου αρέσει πολύ και το πήλινο που χρησιμοποίησες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύη, καλώς σε βρίσκω!!! Συμφωνώ, με την Αναστασία!!! φαίνεται νοστιμότατο!!! Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E nai den uparxei pio nostimo fagito apo ayto!Kai mias kai ftiaxno kai pilina omologo oti psinete iperoxa oti valoume mesa:)
    Mou anoixe i orexi gia kotopoulo me xilopites!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γιαουρτοζελέ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι τελευταίοι Αθηναίοι εγκαταλείπουν βιαστικά το κλεινόν άστυ με αεροπλάνα και βαπόρια και με...