23/2/14

Ζυμαρούλα με κολοκύθα Θεσσαλίας


Ή αλλιώς κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο. Αυτή την Κυριακή είναι Τυρινής, οπότε είναι ευκαιρία να καταναλώσουμε γαλακτομικά. Τι καλύτερο όμως, από μια παραδοσιακή συνταγή για πίτα της Θεσσαλίας, που γίνεται πολύ εύκολα γιατί δεν έχει φύλλο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά θέλεις να την φας όλη!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. κολοκύθα τριμμένη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 συσκευασία μαγιά φρέσκια
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι
 Μερίδες : 15-20 μικρά τεμάχια
Πώς το κάνουμε:
  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε λεκάνη, προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε μαζί με την κολοκύθα, τα αυγά, το αλεύρι, την  τριμμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί, ρίχνουμε το χυλό και προσθέτουμε λίγο λάδι από πάνω.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε τον χυλό για 30 λεπτά περίπου να διπλασιάσει τον όγκο του.
  7. Ψήνουμε τη ζυμαρούλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
 Πηγή: Έθνος- Cookbook

5 σχόλια:

  1. Μ' αρέσουν πολύ οι παραδοσιακές πίτες!!
    Καλή Τυρινή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι γι' αυτό γιατί και τα 'Μαγειρέματα' αγαπούν τις παραδοσιακές πίτες! Καλή Τυρινή!

      Διαγραφή
  2. Ωραία κι εύκολη πίτα αφού δεν έχει και φύλλο.

    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως είναι αρκετά εύκολη! Καλή εβδομάδα και σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γρήγορη πίτα και εύκολη και σίγουρα νοστιμότατη!! Δεν είμαι καθόλου δύσκολη με αυτές, τρελαίνομαι για πίτες κάθε είδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...