2/6/14

Επίσκεψη στο νησί της Αφροδίτης- Λεμεσός

Όταν το ταίρι μου, μου ανακοίνωσε ότι θα πάει στην Κύπρο για επαγγελματικό ταξίδι, πέταξα από την χαρά μου! Εκτός ότι τρελαίνομαι για ταξίδια και νέες γαστρονομικές εξερευνήσεις, η Κύπρος είναι κι ένα μέρος που αν και ήταν πάντα στα υπ' όψιν μου, δεν είχα ποτέ επισκεφτεί.
Έτσι, σε χρόνο dt, και πριν προλάβει να αλλάξει γνώμη, πακετάρισα όλα τα απαραίτητα ρούχα, εκτύπωσα όλους τους σχετικούς χάρτες που θα χρειαζόμουν, και ήμουν έτοιμη προς εξερεύνηση!
Η Κύπρος έχει δυο διεθνή αεροδρόμια: στην Λάρνακα και στην Πάφο και η πτήση διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Η πόλη της Λεμεσού είναι μια ανεπτυγμένη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται περίπου στο μέσο της απόστασης των δύο αερoδρομίων.
Η πρώτη εντύπωση από την πόλη ήταν μια οικεία αίσθηση.  Καθώς, εκτός από την ίδια ώρα, και παρόμοια γλώσσα έχουμε πολλά κοινά στοιχεία όπως τον κυπριακό καφέ (ελληνικό για εμάς) που είναι αποτέλεσμα της κοινής ιστορικής πορείας.Οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί και φιλόξενοι, ειδικά όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με Έλληνες, αφού μας νιώθουν σαν αδέρφια.
Η πόλη της Λεμεσού διαθέτει μια αρκετά μεγάλη ακτογραμμή (15 περίπου χιλιομέτρων) που είναι πολύ όμορφη να την περπατήσει κανείς κατά μήκος μέχρι το παλιό λιμάνι και το ιστορικό κέντρο.

Η πόλη στο σύνολό της αποτελείται από μοντέρνα μεγάλα κτίρια,
σε αντίθεση με την παλιά πόλη που διαθέτει όμορφα νεοκλασσικά κτίρια.
Το κάστρο που δεσπόζει στο κέντρο της παλιάς πόλης, αποτελεί το πιο σημαντικό αξιοθέατο.
Στην πόλη υπάρχουν απομεινάρια από την άλλους πολιτισμούς που επηρέασαν το νησί κατά καιρούς.
Από κυπριακή κουζίνα δεν δοκίμασα αρκετά πράγματα. Τα δύο πάντως βασικά υλικά, το χαλούμι και την λούτζα, τα τίμησα δεόντως.Το πασίγνωστο -πλέον σε όλους- χαλούμι, είναι ένα λευκό μαστιχωτό τυρί που είναι τέλειο ψημένο, και η λούτζα είναι ένα αλλαντικό από καπνιστό χοιρινό.

Επίσης, στην Κύπρο έχουν ένα ποτό, τη ζιβανία, που μοιάζει με τη δική μας ρακή, μόνο που είναι πιο δυνατή.
Δυστυχώς οι ημέρες ήταν λίγες για να ανακαλύψω κι άλλες ομορφιές του νησιού, όμως έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και την επιθυμία να ξανάρθω και να δω κι άλλες πόλεις του.


1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω πάει ποτέ και θα ήθελα να πάω! Νομίζω πως άξιζε το ταξιδάκι σας και σου έκανε καλό! Την επόμενη φορά ελπίζω να έχεις περισσότερο χρόνο να εξερευνήσεις το νησί. Όμορφες φωτογραφίες και πήραμε και εμείς μια γεύση από το ταξίδι σου...Φιλιά πολλά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...