27/10/14

Κις λορέν με φύλλο κρούστας- Καλή Αργία!

Καλημέρα! Αργία σήμερα και ευκαιρία για ξεκούραση για τους τυχερούς που δεν δουλεύουν σήμερα.Δεν χρειάζεται όμως να περάσουμε όλη την ημέρα στην κουζίνα. Η σημερινή συνταγή μας λύνει τα χέρια. Εύκολη, γρήγορη και ελαφριά, τι άλλο να ζητήσει κανείς??


 

Υλικά
  • 4 φύλλα κρούστας
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα 2%
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Μερίδες: 7

Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν - αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω. Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.

Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Πηγή: Περιοδικό Γαστρονόμος http://www.gastronomos.gr/sintages/4992/Kis-loren-me-fullo-kroustas?query=%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1&c=7&t=a


1 σχόλιο:

  1. Και ως συνοδευτικό και ως κυρίως πιάτο με μια σαλάτα , όπως πολύ καλά είπες, η κις είναι ένα υπέροχο πιάτο! Καλό Απόγευμα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...