29/3/15

Φάβα σαντορινιά

Καλή Εβδομάδα!!
Πριν  από λίγο καιρό πήρα  ΒΡΑΒΕΙΟ από ένα από τα αγαπημένα μου blog τις Χιώτικες Διαδρομές (xiotiko.blogpot.com) και χάρηκα πάρα πολύ. Αυτά τα βραβεία είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλο μέσα από τις ερωτήσεις που ακολουθούν. 
Το “Liebster Award” είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν ακόμα περισσότερα blogs ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο!
Οι κανόνες του βραβείου:
1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.
4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά με το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.
Λοιπόν οι απαντήσεις μου στις 10 ερωτήσεις είναι οι εξής;

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;


Γιατί ψάχνοντας για συνταγές, βρήκα πολλά ενδιαφέροντα blogs και αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ ένα για να δημοσιεύω τις συνταγές που κάνω και μ' αρέσουν και να επικοινωνώ μέσω αυτού και με άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Με ενθουσιάζει να πετυχαίνω στόχους που είναι δύσκολοι, μια ηλιόλουστη ημέρα, να βλέπω τους γύρω μου χαρούμενους και μια πρωτότυπη συνταγή που με εκπλήσσει ευχάριστα.
3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Μέσα από τα σχόλια και την επικοινωνία οι bloggers έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και αυτή η αλληλεπίδραση είναι σημαντική γιατί γνωρίζουν συνταγές και πρόσωπα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ή και του κόσμου.
4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Για νέες συνταγές που δοκιμάζω κατά καιρούς, για ταξίδια αλλά και διάφορα γαστρονομικά νέα που μπορεί να αφορούν τους αναγνώστες.
5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers;
Με τους περισσότερους μόνο μέσω του blog, αλλά και με κάποιους έχουμε βρεθεί από κοντά στα πλαίσια εκδηλώσεων.'Ηταν πολύ ωραία εμπειρία και ελπίζω να επαναληφθεί..

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο; 
Το φαντάζομαι να συνεχίζει να έχει αναρτήσεις με πιο συχνό ρυθμό από ότι μέχρι τώρα και με πιο πολλά γαστρονομικά νέα.
7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
Να  'κατεβάζω' καινούργιες ιδέες και να ψάχνω τρόπους για υλοποίηση..

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Δυστυχώς λιγότερο από όσο θα ήθελα, ειδικά φέτος που το πρόγραμμα μου είναι πιο φορτωμένο. Γι' αυτό και οι αναρτήσεις μου γίνονται με πιο αργό ρυθμό. Παρόλα αυτά κάθε λεπτό που σπαταλώ γι' αυτό μου δίνει τεράστια χαρά.
9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Με απλές καθημερινές αφορμές. Ένα υλικό που βρήκα στο μανάβικο, μια συνταγή που άκουσα στην τηλεόραση, η εναλλαγή των εποχών ή μια γιορτινή περίσταση, είναι μόνο κάποιες από αυτές.

10) Ευχές για τον αναγνώστη.
Υγεία για όλους και τις οικογένειες σας. Ακούγεται κλισέ αλλά είναι το πιο σημαντικό αγαθό.Ακόμη, αισιοδοξία και καλά μαγειρέματα!!!

 Με τη σειρά μου θέλω να δώσω κι εγώ το βραβείο σε 10 blogs  
1 )  Cooking Helena.
2 )  Cookthebook
3 )  Συνταγές της Ασπρούλας
4 )  Συνταγές της Καρδιάς
5 )   The one with all the tastes
6 )  Αγάπα με αν..Ντολμάς
7 )   My Little Expat Kitchen in Greek  
8 )  Τα λιλά της Λίλας
9 )  Syntages ...apo spiti
10 )  Captain Cook 

   εάν θέλετε απαντάτε στις ίδιες ερωτήσεις.

Και τώρα η συνταγή μας. Μιας και πλησιάζει η Μ. Εβδομάδα ευκαιρία είναι να φτιάξουμε κάτι νηστίσιμο.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

-500 γρ. φάβα
-1 ολόκληρο κρεμμύδι
- αλάτι

Και για το πάντρεμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 3 κ.σ. κάππαρη σουρωμένη
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο

Μερίδες: 6-8

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φάβα με 1 λίτρο νερό, με ολόκληρο το κρεμμύδι και λίγο αλατάκι.
Όταν χυλώσει καλά και φύγουν τα πολλά νερά, την αφήνουμε να κρυώσει και την κάνουμε έναν ομοιογενή πολτό περνώντας την από τον μύλο του πουρέ.
Γαρνίρουμε τη φάβα με τις ροδέλες του κρεμμυδιού, την κάππαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, αν χρειαστεί.
 
Καλή όρεξη!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...