4/5/15

Athens Food Festival

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αγαπούν τον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας!

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Athens Food Festival, ένα πλούσιο φεστιβάλ με επίκεντρο την γαστρονομία.
Πάνω από 200 «μικροί» παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.
Το Athens Food Festival φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με τον γευστικό πλούτο της χώρας μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.
Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχουν οι διαδραστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται, σε διάφορες αίθουσες του σταδίου, σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με τους θησαυρούς της ελληνικής γης.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων μικροπαραγωγών. Το πρόγραμμα βασίζεται σε 4 θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως: Έκθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα- με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους της Περιφέρειας.
Επίσης θα υπάρχει χωριό μικροπαραγωγών όπου ο επισκέπτης θα γνωρίσει τον τρόπο παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων. Ξεχωριστή θέση θα έχει το παραδοσιακό ελαιοτριβείο- το μεγαλύτερο που έχει στηθεί ποτέ σε έκθεση- που θα παράγει παρθένο ελαιόλαδο από όλες τις ποικιλίες ελαιολάδου της Ελλάδας μεταξύ των οποίων οι Κορωνέικη, Μανάκι και Λαδοελιά.
Σε ότ,ι αφορά στις γαστρονομικές επιδείξεις, θα υπάρχουν προγράμματα γευσιγνωσίας και μαθήματα μαγειρικής από καταξιωμένους σεφ και παραδοσιακές μαγείρισσες. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία για δωρεάν γευστικές δοκιμές και live cooking stage!
Τέλος, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις καλές πρακτικές γαστρονομικών προορισμών, τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά, ε νώ θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας με θέματα: κοινή αγροτική πολιτική και ΕΕ, πιστοποιημένη ταυτότητα και ποιότητα, ελληνική διατροφή και παραγωγή τροφίμων, κρητικό σύμφωνο ποιότητας, εθνικά «brand names», για την ελληνικότητα της γεωργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Καλό Οκτώβρη! Ο Σεπτέμβρης ήταν δύσκολος μήνας. Είχε πολλές αλλαγές για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ευτυχώς ευχάριστες, ένα φορτωμένο πρ...