Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά πλέον, και τα πρώτα πρωτοβρόχια έχουν ξεκινήσει. Τα σταφύλια είτε άσπρα είτε κόκκινα έχουν τιμητική τους και είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ένα σπιτικό γλυκό για όλο το χειμώνα. Ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι!
- 1 κιλό σταφύλια ( καθαρό βάρος)
- 600 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 1 βανίλια
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις ρώγες .
3. Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό.
4. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά (για να μην σουφρώσει το σταφύλι).
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει μαζί με την αρμπαρόριζα.
6. Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.
Προσοχή: Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, ώστε να διατηρηθούν αναλλοίωτα για πολλούς μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου