22/11/15

Γιουβαρλάκια

Ένα από τα πιο κλασσικά χειμωνιάτικα πιάτα είναι τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Τι καλύτερο για τα κρύες ημέρες που έρχονται από μια τέτοια ζεστή σουπίτσα με μπόλικο πιπέρι!


Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μερίδες: 4

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό, σε μέγεθος καρυδιού. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα και, μόλις βράσει, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ζωμό και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο. Ανακινούμε την κατσαρόλα, αφήνουμε για 2 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...