7/4/16

Σαλάτα φασόλια

Μέσα στην σαρακοστή υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν συνταγές νηστίσιμες, υπάρχουν όμως κι άλλοι, όπως εγώ, που επειδή αυτές τις ημέρες όπου κι αν είμαι υπάρχουν πάντα νηστίσιμα φαγητά, βρίσκω την ευκαιρία να δοκιμάσω φαγητά που συνήθως δεν τρώμε την υπόλοιπη χρονιά, αν και θα έπρεπε. Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, ντολμαδάκια, καλαμαράκια και ένα σωρό άλλα φαγητά έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, πέρα από τις κλασσικές συνταγές οι σεφ βάζουν φαντασία και δημιουργούν πρωτότυπα αλλά απολαυστικά πιάτα. Αυτή τη σαλάτα με φασόλια την δοκίμασα στο εστιατόριο της δουλειάς μου και μου άρεσε για την απλότητα και τη γεύση της. Είναι ελαφριά, εύκολη και θρεπτική.

Υλικά:

- 1 κούπα φασόλια ξερά μουλιασμένα αποβραδίς
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης
- 2 κ.γ. αγγουράκι τουρσί τεμαχισμένα
- 2 κ.γ. κάππαρη
- 2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι

Μερίδες: 3


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φασόλια που κατά προτίμηση έχουμε μουλιάσει αποβραδίς, σε αρκετό νερό μέχρι να γίνουν μαλακά. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Είναι ένα υγιεινό φαγάκι που τρώγεται ευχάριστα ακόμη και το καλοκαίρι που είναι πιο δύσκολο να φάμε όσπρια με τον κλασσικό τρόπο.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία ιδέα για την περίοδο της σαρακοστής. Ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασσικές συνταγές. Φιλιά!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κέικ καρδιά

Σε λίγες ημέρες είναι η γιορτή του Αγ Βαλεντίνου. Αν και πολλοί τη θεωρούν ως μια 'χαζοχαρούμενη' γιορτή δεν παύει να είναι μια ευ...