Ένα πολύ ελαφρύ φαγητό που αποτελεί μια καλή εναλλακτική πρόταση για σαλάτα.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 μελιτζάνες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γάλα
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια και τους σπόρους και τις κόβουμε σε τέταρτα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, αλείφουμε με ένα πινελάκι το 1/4 του φλιτζανιού λαδιού πάνω τους και τα αλατίζουμε.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο ( για 12 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το μπαλσάμικο και τα φρέσκα μυρωδικά και περιχύνουμε με αυτά τα ψητά λαχανικά.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για την σάλτσα φέτας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε την σάλτσα φέτας πάνω από τα λαχανικά και.. καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου