Μελιτζάνες γεμιστές, τηγανιτές,παππουτσάκια ...κ.ά! Όλες αυτές είναι υπέροχες συνταγές και τις τιμάμε δεόντως στο σπίτι, όμως έψαχνα να βρω ένα διαφορετικό τρόπο να τις δοκιμάσω. Κι επειδή, όποιος ψάχνει βρίσκει, ιδού!
Ράβδοι μελιτζάνας με κρούστα μπαχαρικών
Τι χρειαζόμαστε:
- 2-3 μελιτζάνες φλάσκες
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υγρά υλικά
- 2 ασπράδια αυγού
- 2-3 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλιές νερό
Στερεά υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας (κοφτή) πάπρικα πικάντικη
- 1 κουτ.γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ποικιλία)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 3-4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι σκληρό
- 2 κουταλιές σουσάμι λευκό
- 1 κουταλια σουσάμι μαύρο
- 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-1,5 κούπας φρυγανιά τριμμένη
Μερίδες : περίπου 20 τεμάχια
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες ράβδους.
- Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά σε πιάτο βαθύ.
- Συνεχίζουμε με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε σε μακρόστενο σκεύος, για να μπορούμε να τυλίξουμε τις ράβδους ομοιόμορφα.
- Βουτάμε τις ράβδους στο υγρό και μετά στα στέρεα υλικά.
- Αφού ετοιμάσουμε όλες τις ράβδους τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Τηγανίζουμε καλά όλες τις ράβδους μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
Πρόταση: Για ποιο ελαφρύ αποτέλεσμα οι ράβδοι θα μπορούσαν να μαγειρευτούν στο φούρνο.Επίσης, ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι ή με τζατζίκι, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο link.
Πηγή: Ράβδοι μελιτζάνας http://www.sintagespareas.gr/sintages/rabdoi-melitzanas.html#ixzz2gwstyqJG
Αχ, πολύ ωραίο μεζεδάκι! Λατρεύω τη μελιτζάνα! Μου αρέσει που μπορείς να φτιάξεις τις ράβδους και στο φούρνο! Είναι λιγότερο μπελαλίδικο και πιο υγιεινό! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή