12/10/14

Μουσταλευριά- Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό!

Βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του φθινοπώρου, τουλάχιστον ημερολογιακά, γιατί από άποψη καιρικών συνθηκών τα πράγματα διαφέρουν αρκετά, και ο μούστος έχει την τιμητική του. Σε σούπερμαρκετ, λαϊκές αγορές και μανάβικα μπορεί κανείς να τον βρει και να φτιάξει μοσχομυριστά μουστοκούλουρα ή ένα ελαφρύ γλυκό την μουσταλευριά. Είναι το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό, και επιπλέον είναι γρήγορο, υγιεινό και απαιτεί  πολύ λίγα υλικά.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 4 κούπες μούστο
  • 1 κούπα νισεστές
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
Μερίδες: 6 (ανάλογα με το μέγεθος)

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο να βράσει. Πριν ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε σταδιακά το νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγογδάρτη για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Ρίχνουμε στο μίγμα το σουσάμι και τη κανέλα.
  • Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και το μοιράζουμε σε μπολάκια.
  • Διακοσμούμε με σουσάμι και κανέλα κατά βούληση.

2 σχόλια:

  1. Μουσταλευριά και μουστοκούλουρα...πω πω τι μου θύμισες τώρα..δεν υπάρχει καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη γεύση ο μούστος όπου κι αν χρησιμοποιηθεί! Τα μουστοκούλουρα τα λατρεύω με γάλα αλλά και η μουσταλευριά είναι πολύ ωραίο πρωινό ή απογευματινό! Σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπριοσάκια με σταφίδες και κάρδαμο

Με τον καιρό να έχει για τα καλά χαλάσει, έχουμε την καλύτερη αφορμή να μένουμε στο σπίτι περισσότερο και να απολαμβάνουμε όμορφα πρωϊνά, ...